image1 image1 image1

Vochtig ritje Vliermaal

Om 08 uur stipt vertrokken richting Vliermaal. Al vlug hadden we door dat er een heuse donkere wolk onze richting uitkwam. Zelfs met al ons enthousiasme en optimisme konden wij de regen niet afweren. Buiten een iemand die zijn spatbord opgezet had, heeft iedereen elkaar vol gespetst. Wij zagen er dus al snel gehavend uit :-). 

Wat mij wel aangenaam verraste was dat niemand heeft geklaagd over de regenbui. Trouwens een echte wielerfan presteert ook in minder leuke omstandigheden. Dit is alvast gebleken. 

Ondertussen heeft Pé zijn bril ook ergens met de regen achtergelaten, eigenlijk verloren! Maar gelukkig wel onderschept door Sylvian. Hij zal nog een eerlijke-vindersbeloning ontvangen.

Eenmaal Wiemesmeer binnengereden klaarde het gelukkig op en was het ook niet zo warm als voorspelt. Net voor Vliermaal begon het terrein licht glooiend te worden, normaal geen probleem maar tegen een hoge snelheid toch best vermoeiend. Ik had dan ook besloten als laatste achter te blijven zodat we zeker niemand achterlieten. Het nadeel is wel dat ik niks van de strijd heb gezien, wie is als eerste bovengekomen? Dit zal ik wel achterhalen achter een chocomelk bij Thieuke. 

Eenmaal bovengekomen richting Alt Hoeselt konden wij genieten van een prachtig zicht en Jo merkte op dat het regende boven Molenbeersel. Vanaf kleine Spouwen kwam er iemand op het idee om rond te draaien wat de snelheid onmiddellijk opvoerde. 

Het traject langs het kanaal en de Maas leende zich hier ook perfect toe.

Jammer genoeg passeerde er iemand met een zware hamer waardoor ik een enorme klop kreeg. Gelukkig kan Jos de meute in toom houden. 

En last but not least, eenmaal Maaseik ingereden begon het opnieuw te regenen, al ons gedroogd zweet loste op en zorgde voor irritaties in de ogen. 

Moe maar voldaan zijn wij allen veilig thuis gekomen. Behalve Wilfried die heeft een slippertje gemaakt. 

Een tip Wilfried: in het vervolg misschien toch beter bij de kudde blijven!

 

Bedankt voor de fijne rit!

 

 

free joomla templatesjoomla templates

Strava

2019  wtc-molenbeersel.be   globbers joomla template